Búzafű és nyers levek
2015. november 23. írta: Out of comfort zone

Búzafű és nyers levek

Dávid

wheatgrassjuice.jpg

A téma apropója:

Egy éve Renivel rákattantunk, hogy milyen jó lenne csíráztatni magokat. Hát nem sokáig tartott a motiváció mikor megpenészedett, nem igazán jött össze. És az akkori magokat elraktam és egy hónapja találtam rájuk. :)

Akit többet szeretne megtudni a csíráztatásról nézze meg ITT

Pár kép a régi próbálkozásokból:

imag0097.jpg

imag0102.jpg

Amibe most belevágtam:

Búzafű termesztés búzafűlé készítés, fogyasztás céljából.

Búzafűlé jótékony hatásai:

A fiatal búza friss leve természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és klorofillt tartalmaz.

  • Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van.
  • Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne.
  • Az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, B- és D-vitaminokban.
  • Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A búzafűlé magas enzimtartalmának köszönhetően azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.
  • Klorofill, amely a növények napenergia hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel , amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. Molekulaszerkezetét tekintve nagy a hasonlóság a vér hemoglobinjának szerkezetével, amely viszont oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat, és onnan szén-dioxidot szállít a tüdőbe. Ezért születhetnek azok a megfogalmazások, hogy "a klorofill folyékony oxigén", vagy hogy "a klorofill tisztítja, újítja a vért"
  • Jelentős a B17 (laetrile) tartalma.

Részletesebben: ITT

Kezdésnek Youtube videókat vettem alapul. Az első videóban egy magyar próbálkozás látható:

Egy külföldi technika:

Illetve egy erre specializálódott segédeszközzel:

 Az én próbálkozásom:

Hozzávalók 3-4 tálcához:

- mag: kb. 1kg/500Ft 

- virágföld: kb. 5L/230Ft (egy tálcányi kb 1L)

- szórófejes flakon 0,5L/300Ft

- műanyag tálca kb. 300Ft

imag0141.jpg

A magokat 1 napig vízbe tettem, majd leöntöttem, jól átmostam és 2 napig egy kis tálba csíráztattam, naponta 2X minimum átmostam. Utána jöhet az "ültetés", műanyag tálcában egy ujjnyi föld, rá a magok és 3 napig sötétbe tartás, naponta többször szórófejes flakonnal nedvesítés.

2.jpg

3. nap után az ablakomba raktam és szeretgettem, locsolgattam a szórófejes falkonnal napi 3x is, de nem szabad hogy álljon benne a víz, ki kel tapasztalni. 8. napon már lehet is vágni :)

buzafu_1.jpg

nevtelen12.jpg

Préselés:

Ami költségesebb az elején az bizony a préselő eszközünk. 9.000Ft-tól a csillagos ég. Persze elsőnek aki nem akar beruházni ilyenbe, más eszközöket (húsdaráló) is használhat, de ezekkel nem tudjuk teljesen kipréselni az értékes levet, és az fontos lenne mert nagyon kevés van benne.

Én 9000Ft-ért vettem (legolcsóbban) egy búzafű és gyümölcsprést, amivel eddig meg vagyok elégedve. Búzafűlén kívül préseltem vele céklalevet, répalevet, almalevet és gránátalmalevet, céklát és répát csak vékony szeletekben viszi, ami kicsit macerás, de működik és nagyon finom. Íme:

imag0144_1.jpg

És pár alkotásom vele:

12273092_1087622607929183_1043858197_n.jpg

1.jpg

A búzafűlé íze nagyon intenzív, nagyon édes, kesernyés, hígítva a legjobb, mondjuk répalében. Csak ajánlani tudom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://outofcomfortzonehun.blog.hu/api/trackback/id/tr768096720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása