Tegnap átjött Reni és gyorsan összedobtunk egy laktató vacsorát.
A köret nekünk újdonság volt, bulgur a neve.
A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . Mivel a bulgurt előzetesen párolják, ezért a magyarok által ismert búzadarától eltérően jóformán alig kell főzni, akár elég csak vízzel leforrázni. Az íze enyhén a dióra emlékeztet.
15perc alatt dupla annyi vízben megszívja magát, amennyit mostanában a rizzsel szívtam, a bulgur gyors és nem tapad oda, nagyon megszerettem. Csak, amit vettünk 200g SPAR-ban 260Ft volt, szóval nem cserélem le a rizsre, de bevezetem az étkezésembe.
Hús gyanánt pedig 75g tonhal darabokban, és zöldségsaláta, amit egy másik bejegyzésben írom le részletesen.
Nem egy olcsó étel a tonhal meg a bulgur miatt, de szerintem nagyon finom volt, és gyorsan elkészült!