Köretújítás: BULGUR
2015. június 17. írta: Out of comfort zone

Köretújítás: BULGUR

Dávid

imag0210.jpg

Tegnap átjött Reni és gyorsan összedobtunk egy laktató vacsorát.

A köret nekünk újdonság volt, bulgur a neve.

A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. A még éretlen vagy a meghántolt érett búzaszemeket párolják, kiszárítják, majd durvára összetörik . Mivel a bulgurt előzetesen párolják, ezért a magyarok által ismert búzadarától eltérően jóformán alig kell főzni, akár elég csak vízzel leforrázni. Az íze enyhén a dióra emlékeztet.

15perc alatt dupla annyi vízben megszívja magát, amennyit mostanában a rizzsel szívtam, a bulgur gyors és nem tapad oda, nagyon megszerettem. Csak, amit vettünk 200g SPAR-ban 260Ft volt, szóval nem cserélem le a rizsre, de bevezetem az étkezésembe.

Hús gyanánt pedig 75g tonhal darabokban, és zöldségsaláta, amit egy másik bejegyzésben írom le részletesen.

Nem egy olcsó étel a tonhal meg a bulgur miatt, de szerintem nagyon finom volt, és gyorsan elkészült!

A bejegyzés trackback címe:

https://outofcomfortzonehun.blog.hu/api/trackback/id/tr277551894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása